FUMATUL UCIDE OMUL, MICIMILE ÎL FAC DE NEPRIVIT

Bună dimineața!
Primele concluzii după prima noapte în oraș de după punerea la colțul străzii a fumătorilor!
1. Nefumătorii și-au revendicat mult mai multe spații decât aveau nevoie și în care cel mai probabil nu vor călca vreodată! Dacă asta nu se numește răutate gratuită, numiți-o voi cum se numește.
2. După foarte mult timp în care am urât fiecare țigară pe care am fumat-o, am fumat cu poftă, ca la 20 de ani!
3. Țigările și shot-urile consumate sub cerul liber, dansând și râzând în aerul rece, sunt cu mult, mult mai gustoase!
4. Ori în orașul ăsta sunt mult mai mulți fumători decât nefumători, ori nefumătorii mișto nu ies în oraș sâmbătă noaptea, ori fumătorii sunt mai haioși, au un simț mult mai dezvoltat al umorului, râd mai cu poftă și știu să se distreze infinit mai bine decât nefumătorii! (dovadă că au fost urmați afară de prietenii lor nefumători!) Desigur, ăsta nu e un efect al faptului că fumează -o fi natura vicioșilor mai complexă.
5. Poate că fumătorii vor muri înaintea nefumătorilor, dar vor fi trăit fiecare nenorocită de respirație de-aia afumată a lor, la maxim -cu tot amarul, sau bucuria ei- liberi de panici ridicole și în fond atât de puțin umane, gen “ăla e obez, trebuie să plătească asigurări de sănătate mai mari”, sau “ăla e atât de prost că-mi distruge calitatea vieții.”

Autoservire
Rămâne însă ceva ce nu pricep -în loc să fie fericiți, să sărbătorească momentul pentru care atât li s-au mai umflat jugularele, tot nefumătorii păreau îmbufnați și cu sprâncenele ridicate -cel puțin azi-noapte în oraș, poate la birou or fi mai fericiți, nu știu. (o domnișoară, părăsind incinta foarte devreme și, ea știe din ce motive, vădit iritată, și-a făcut semnul crucii când a trecut printre noi!). Sau te pomenești că le stăm în gât din principiu și în curând vor ajunge la concluzia că trebuia de fapt să ne închidă pe toți undeva și nu să ne dea drumul pe străzi!
P.S. Sunt și printre nefumători oameni autentici, mișto tare, prea puțini din păcate ca să salveze fața celorlalți și cei mai mulți dintre ei au fumat cândva. Oameni care nu se simt otrăviți de fumători, care au creier să priceapă că fumul de țigară este ultima amenințare de pe planetă pentru sănătatea lor, și mai ales pe care nu i-ați văzut/auzit zilele astea jubilând pe aici ca și când fumătorii erau tot ce îi împiedica să fie fericiți. Sunt și printre nefumători oameni.
P.P.S. Hai să fim fericiți și în pace, cu toții! Și să gândim, zic!

(scris în 20 martie 2016)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s