PREA MULT ZEN FACE RĂU LA FICAT

Este prima oară când îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am 20 de ani în aceste vremuri. Ce viață insuportabil de tristă aș fi avut. Dar nu, nu din motive de cluburi cuminți, fără fum, fără nebunie, populate cu sfinți fără vicii -acum toți sunt zen și vegani, nu mai fac sport de performanță, merg la sală, nu mai fac dragoste, fac sex, nu suferă, că merg la psiholog, nu mai pot fi vulnerabili, trebuie să se dezvolte personal.
Aș fi avut o viață insuportabil de tristă din motive de silă.
Silă de preamulții oameni antioameni -care se bucură vulgar, își freacă la vedere și zgomotos palmele de satisfacție pentru victorii ridicole, sub nivelul de grădiniță. Sunt aceiași care privesc cu dispreț la cei căzuți, pentru că ei, nu-i așa, n-ar putea cădea niciodată, aceiași care cred că dreptul la viață și la libertate e doar al lor, pentru că numai cum traiesc ei e corect și deci normal.
Dacă aș fi avut 20 de ani în aceste vremuri, gena mea rebelă m-ar fi sinucis degrabă -m-aș fi îngropat cu încăpățânare și voluptate în vicii care de care mai oripilante pentru perfecții și pudibonzii din jur. Scurta mea trecere prin viața aceasta ar fi fost un manifest de la cap la coadă. Presărat cu sfidare.

leganare

(scris în 18 martie 2016)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s