#menot

 

Hai, şi s-o lămurim odată, că mi-e greu s-o iau de la capăt cu fiecare. Vă mulţumesc că aveţi aşteptări (şi) de la mine şi mă consideraţi un vector de opinie, dar nu, nu voi posta pe pagina mea #metoo.

oita neagra

În primul rând pentru că nu am ce să povestesc, ce să denunţ. Pesemne, mă număr printre cele din cale-afară de norocoase -deşi văd că unii nu concep această variantă: „Nu există, domne’, să nu fi întâlnit niciun porc în viaţa ta, să nu fi fost tu măcar un pic agresată!”

O, am întâlnit, da, destui porci!  Şi încă şi mai mulţi boi (câtorva le-am şi vărsat/spart nişte pahare-n cap). Dar, slavă Domnului, nu mai mulţi decât bărbaţi, astfel că am reuşit, cel puţin până acum, o relaţie sănătoasă, frumoasă cu sexul opus.

Desigur, am fost hărţuită pe stradă şi în toate mijloacele de transport în comun, ani la rând, zilnic, până mi-am luat maşină -ce fată/femeie n-a fost? Dar n-am rămas cu traume care să mă bântuie, nici n-am fost victima unui viol, nici a unei tentative de viol şi, la naiba, nici nu mi-am vândut trupul nimănui, pentru nimic vreodată -aviz celor convinşi că nu există femei norocoase în direcţia asta, ci doar „femei cu principii flexibile, numite popular curve”.

Acuma, dacă faptul că am râs cu sinceritate şi mi-a făcut plăcere când un şef -mi-era şef demult şi nu, nu s-a dat la mine niciodată- a exclamat în gura mare, într-o seară, la o petrecere a postului, când ne-am întâlnit pe scări: „Arăţi ca o bancnotă de 1 milion de euro!”, sau dacă nu consider hărţuire -ci cel mult bâzâitul unei muşte de partea cealaltă a geamului- o invitaţie la ceai, pe fbk, fie ea şi agramată şi la 11 noaptea (slavă ţie, Mark, că ai inventat secţiunea others!) dacă astea fac din mine o tâmpiţică uşurică ieftină, înseamnă că asta sunt şi basta.

Şi, cu atât mai mult, ar fi o ipocrizie să #metoo.

Apoi, toată campania asta a mers până-ntr-acolo încât a devenit ea însăşi agresivă şi hărţuitoare -aproape trebuie să te simţi prost că n-ai fost violată/agresată/măcar pipăită un pic. Ba eventual eşti şi laşă/mincinoasă/n-ai curaj să recunoşti, ori eşti cam proastă şi cam curvă şi nu prinzi nuanţele.

Iar la aşa isterii nu voi subscrie vreodată.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s